Hvordan fungerer middtrekk?
Middtrekk reduserer kontakten med midd i sengen. Middtrekk skal legges rundt madrass, pute og dyne og lukkes med glidelås. Trekket hindrer midd i å «flytte» inn i sengetøyet ditt. Denne midden vil ikke få næring og kan derfor ikke leve eller legge egg. Du har fortsatt på vanlig sengetøy som vaskes normalt. Her vil det selvsagt oppstå midd, men middbestanden vil bli vesentlig lavere enn det den var uten trekk. Vi anbefaler at du bytter på sengen minst hver 14 dag.

Bør jeg ha middtrekk til dyne også?
Vi anbefaler at du har middtrekk til dynen også selv om du kun får refusjon for pute og madrasstrekk. Du vil oppnå effekt selv om du bare kjøper trekk til madrass og pute men de fleste opplever at effekten blir bedre ved bruk av middtrekk til dyne også. Noen velger å teste ut madrass og pute først for så å kjøpe til dyne senere.

Jeg har to madrasser, må jeg har middtrekk til begge madrassene?
Nei. Dersom du har overmadrass er det denne du skal ha middtrekk til. Midden tiltrekkes varme og på natten vil den søke seg oppover mot varmen som er der du ligger. Overmadrassen med middtrekk vil da fungere som et lokk som midden ikke trenger igjennom.

Kan jeg få en helt middfri seng?
Det er så å si umulig å bli kvitt midd 100% i en bolig. Midden fins i sofa, gardinger, tepper og pledd. Men det er på natten vi er mest utsatt siden det er i sengen vi oppholder oss mest. Selv om midden som i dag lever inni sengen din ikke får kontakt med deg vil du likevel dra med deg midd i sengen. Denne midden får derimot ikke sjans til å leve lenge i sengen din da den og eggene blir borte når du skifter på sengen. Et veldig nyttig tips inne på soverommet er å lufte skikkelig, skifte på sengen minst hver 14 dag og støvsuge gulv og middtrekk hver gang du bytter på sengen. Det er lurt å la dynen ligge åpen på dagen slik at sengen fortere blir kald. Varme og høy fuktighet gir perfekt grobunn for midden så lufting er absolutt en bra ting!

Virkemåte MiteBlock Luft sirkulerer fritt og middtrekkende puster godt og blir ikke klamme. Midd og allergener trenger ikke igjennom trekkene.